Sfaturi practice pentru o iesire cu cortul la munte

Sfaturi practice pentru o iesire cu cortul la munte

Intr-o lume in care totul este in continua miscare si este setat pe repede inainte, natura ne ofera momentul nostru de respiro. Momentul in care punem totul pe pauza ne detasam de cotidian  si  incercam sa apreciem singurele momente de liniste din viata noastra . De cele mai multe ori, natura functioneaza ca un medicament pentru multi dintre noi. Sfarsitul de saptamana este un prilej excelent de relaxare totala, drept dovada o drumetie pe munte sau o iesire cu cortul  poate fi o idee extraordinara. Ideea de camping este pe placul tuturor atata timp cat nu avem pretentii de hotel de 5 stele. Pentru foarte multi dintre noi, locuitul in mijlocul padurii sub cerul liber sau cu cortul este cel mai asteptat moment al saptamanii.

Ca in orice excursie, inainte de plecare trebuie sa ne pregatim bagajul cu toate cele necesare. Echipamentul de campare variaza in functie de  locatia in care vrei sa ajungi, de anotimp, de durata camparii, si bineinteles de gradul de confort pe care doresti sa il ai. In general echipamentul trebuie sa fie usor, compact si trebuie sa incercam sa ne limitam la strictul necesar. Accesoriile de camping trebuie sa fie prioritare in aranjarea bagajului:

  1. Cortul:  Inainte sa pleci in drumetie, trebuie neaparat sa te echipez in special cu un cort, asta da nu cumva intentionezi sa dormi sub cerul liber. Insa orice achizitie ar trebui sa fie facuta in cunostinta de cauza. Desi magazinele online ne ofera o gama diversificata de modele, trebuie sa ne indreptam spre un cort care sa se muleze dupa necesitatiloe noastre. Diferentele dintre un cort simplu si unul  exceptional constau in forma, marime, materiale impermeabilitate si ventilatie. Desigur, daca esti un novice in ceea ce priveste drumetiile nu este cazul sa achizitionezi cel mai scump cort, ci unul care sa se plieze in primul rand dupa marimea ta, astfel incat sa nu iti fie greu sa il urci pe munte, si sa mai ai loc si de celelalte accesorii de care ai nevoie.
  2. Saltea izolir:  De cele mai multe ori cand dormim in cort, nu avem cel mai odihnitor somn din cauza durilor de spate sau a frigului, insa acestea pot disparea odata cu adaugarea unei saltele izolir sub sacul de dormit. Aceasta va imbunatati  imediat situatia astfel incat nu vom mai simti denivelarile solului, si de asemenea  ne va oferi un plus de confort termic. Tehnologia vine in ajutorul nostru cu noi modele imbunatatite, care au aceeasi greutate, acceasi accesibilitate financiara dar care vin cu un concept nou (perna de aer ) si care ne pot fac noapte mai linistita.

 

  1. Sac de dormit: Indispensabil unei astfel de iesiri, sacul de dormit ne ofera confortul de care avem nevoie intreaga noapte. Fara doar si poate trebuie sa acorzi o atentie sporita la cumpararea acestuia si ar trebui sa te orientezi in principal spre cele de calitate superioara. Incercam sa gasim modele cat mai usoare, pe care poti sa le folosesti la temperaturi cat mai scazute.

 

 

 

           

 

 

 

 

 

accesorii de camping