Cum avem grija de piscine

 

Grija pentru piscine nu se intampla doar vara cand ne bucuram de temperaturi calde si vreme frumoasa, ei bine, si iarna trebuie sa luam masuri de siguranta pentru ca locul unde este bazinul poate fi un pericol.

Presupunand ca ai deja gard in jurul piscinei, acum este momentul sa te preocupi si de inmagazinarea corecta si a celorlalte accesorii de piscine care au fost folosite peste vara. In primul rand asigura-te ca gardul pentru piscine are auto-inchidere si auto-blocare. Aceste porti este bine sa fie facute si cat mai departe de piscina pentru ca cei mici sa nu aiba nicio sansa astfel sa ajunga intr-o zona periculoasa pentru ei. De asemenea, odata montate aceste sisteme de siguranta, ele trebuie sa fie si inspectate periodic pentru a avea inima impacata ca nimic rau nu se poate intampla.

 

Iarna este de fapt cel mai bun timp pentru a spori masurile de siguranta pentru piscine, deoarece nu exista niciun fel de activitate afara asa ca nu sunt oameni care ar putea afecta activitatea de securizare. Sunt foarte multe mijloace prin care poti sa ai grija ca nimeni sa nu se raneasca in timpul ierinii la piscina, cum ar fi: barierele, inclusiv alarme, amortizoare usi, garduri si plase.

Se recomanda a se instala inchizatori automate glisante si clapete de siguranta pentru a te asigura ca cei mici sau animalele nu intra in zona piscinei. Specialistii mai recomanda de asemenea, alarme ca nivel suplimentar de protectie pe tot parcursul anului, mai ales pentru usile care ofera acces direct in zona de imbaiere. Folosind o plasa de siguranta te poti asigura ca nimeni nu cade in piscina. Poti pastra plasa la loc pe tot parcursul iernii, atat timp cat piscina nu este in uz.

Un numar redus de simple controale pentru siguranta si verificarea periodica a dispozitivelor de la piscine poate crea un mediu bine protejat si astfel zona de piscina construita pentru familia ta sa fie o bucurie pe tot parcursul anului. Toti proprietarii de piscine sunt sfatuiti sa se procupe de siguranta piscinelor lor. Cu supraveghere adecvata, numarul accdentelor care se produc din nefericire din cauza piscinelor nesecurizate s-ar reduce simtitor.

Nu ai nevoie de o investitie foarte mare, chiar tu poti sa ai grija de piscina ta, dar nu uita sa iei serios in considerare acest lucru. O piscina goala iarna este un pericol ingrozitor si acest aspect este de luat in seama. Citeste online despre cu e corect sa ai grija de piscine iarna si totul va fi in regula!

piscine saune degivrare incalzire prin pardoseala