Cu sau fara machiaj la birou? Iata cum poti obtine un look discret, dar de efect!

Mediul office este unul destul de pretentios, care presupune o imagine impecabila, eleganta si feminina. Lipsa totala a unui machiaj poate sa transmita sentimentul ca nu esti o persoana preocupata de propria imagine si ca nu ai suficienta incredere in propriile forte. La polul opus este machiajul prea strident, incarcat, total nepotrivit pentru birou. Din acest motiv, ne-am gandit sa iti oferim cateva sfaturi despre cum poti obtine un machiaj discret pe care il poti purta la birou si care sa se potriveasca cu personalitatea ta. 

Secretul unui look armonios, ideal de purtat la birou consta in alegerea unui machiaj fin, care pune accent pe trasaturile naturale, astfel incat micile imperfectiuni sa fie insesizabile.


Mentine tenul impecabil


O piele sanatoasa si fara imperfectiuni va avea nevoie de un ritual de ingrijire. De aceea, cel putin o data pe saptamana, foloseste un gomaj si o masca specifica tenului tau. Etapele corecte sunt: demachierea, tonifierea si apoi hidratarea cu produsele profesionale potrivite pielii tale. In acest fel, toate produsele pentru machiaj aplicate direct pe piele vor crea un efect uniform, placut.


Alege un fond de ten bun


Fondul de ten reprezinta cea mai importanta investitie a ta. Alege unul care se intelege foarte bine cu tenul tau, ca sa iti reziste perfect pe fata cel putin 8 ore, atat timp cat esti la birou. Ideal este ca formula acestuia sa fie una fluida, cu putere mica sau medie de acoperire, pentru a nu incarca porii. Pentru a-l fixa mai bine, poti folosi o pudra translucida sau un fixator pentru machiaj. 


Renunta la fardurile cu sclipici


Chiar daca majoritatea dintre noi adora glitter-ul, pastreaza-l pentru zilele in care esti libera sau participi la o petrecere. In schimb, pentru un machiaj office, achizitioneaza o trusa de farduri mate, in culori naturale, neutre. Evidentiaza-ti pometii cu un blush intr-o nuanta mata, de roz-piersica sau roz prafuit, in functie de culoarea tenului tau.


Opteaza pentru mascara brown


Cand vine vorba de machiajul ochilor, o mascara in nuanta ciocolatei este tot ce ai nevoie pentru un efect intens si natural. Are aceeasi putere de a alungi, arcui si defini genele, precum mascara clasica. O alegere excelenta pentru un machiaj soft, extrem de feminin este o mascara ciocolatie. 


Alege un ruj rezistent, intr-o culoare naturala


Un ruj intr-o culoare memorabila iti va oferi mai multa incredere in tine. Se spune ca atunci cand vrei sa spui ceva important si vrei sa atragi atentia asupra cuvintelor tale, e bine sa folosesti un ruj intr-o culoare interesanta, puternica. In restul zilelor, poti folosi un gloss sau un ruj mat intr-o culoare naturala, dar vibranta, in acelasi timp. Cu cat rujul iti ofera o stare de confort, cu atat esti mai sigura pe tine. 


Ultimul pas, dar nu cel din urma este definirea sprancenelor intr-un mod cat mai subtil, alegand o trusa speciala pentru sprancene in functie de culoarea parului. Inainte de asta, ai grija sa iti ingrijesti sprancenele saptamanal, deoarece acestea sunt capabile sa “reinventeze” trasaturile sau, dimpotriva, sa compromita aspectul general al fetei. 


Sfatul nostru este sa nu pensezi niciodata firele de par din partea superioara a sprancenelor, ci numai pe cele din partea inferioara. 


Din dorinta de a oferi femeii moderne posibilitatea de a se exprima si de a se simti intotdeauna irezistibila, Melkior Professional a creat o gama impresionanta de produse pentru machiaj. Intra pe site si alege-ti toate produsele necesare pentru a realiza un machiaj perfect de purtat la birou! Cu Melkior te simti frumoasa si puternica in fiecare zi!