Care sunt cazurile in care vei avea nevoie de fisa medicala pentru permis auto?

Cu doar cativa ani in urma, pentru a obtine un permis auto, sau pentru a-l schimba cu unul nou puteai astepta o vesnicie. De regula, trebuia sa stai ore intregi la cozi la ghisee, sau sa te deplasezi dintr-o parte in alta a orasului, pentru cateva zile la rand. In plus, goana dupa documentele necesare, precum fisa medicala pentru permis auto, era o adevarata corvoada. 

Din fericire, acest proces s-a simplificat in prezent, iar cei care doresc sa obtina un permis auto cu o noua valabilitate trebuie sa se prezinte la DRPCIV (Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor), cu urmatoarele documente:

    • Act de identitate (in original si copie);

    • Cerere pentru un permis cu noua valabilitate - aceasta se editeaza la ghiseu, fiind apoi completata cu informatiile privitoare la fisa medicala permis si dovada platii, apoi semnata.

    • Dovada platii contravalorii permisului, in valoare de 68 de Lei, care se poate achita in numerar la ghiseu odata ce depui documentele.

    • Permisul a carui preschimbare o soliciti - in cazul deteriorarii sau a schimbarii numelui.

    • Fisa medicala permis auto (emisa de catre o unitate autorizata) - actul care dovedeste ca esti apt pentru a conduce un autovehicul din categoria pentru care ai facut solicitarea.

Ce este o fisa medicala pentru permisul auto?

Acest document este o garantie a abilitatilor fizice si psihice ale unei persoane pentru a conduce autovehicule. Fisa medicala permis auto poate fi eliberata doar de catre unitatile medicale autorizate de organismele de stat, care au incheiate contracte cu sistemul de asigurari.

Cand este obligatorie fisa medicala pentru permisul auto?

Va trebui sa ne prezentam cu acest document doar pentru eliberarea permiselor cu o noua valabilitate, cum ar fi schimbarea permisului care a expirat, sau obtinerea pentru prima data a unui permis.

Cu toate acestea, sunt si cazuri in care fisa medicala pentru permis auto nu este necesara. Iata care sunt acestea:

    • cand permisul a fost pierdut;

    • daca permisul a fost furat;

    • cand permisul s-a deteriorat;

    • in cazul in care titularul permisului si-a schimbat numele.

 

Toate aceste exceptii se vor semnala bifand pe cererea pentru permis casutele aferente.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unei fise medicale pentru permisul auto?

In momentul prezentarii tale la unitatea medicala autorizata, va trebui sa ai asupra ta o serie de documente. Iata care sunt acestea:

    • Carte de identitate;

    • Fisa de scolarizare - in cazul in care esti cursant al scolii de soferi;

    • Adeverinta de la medicul de familie, in care este mentionat ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

    • Scrisoare medicala de la medicul diabetolog sau cardiolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet sau de boli de inima).

De asemenea, cei care au probleme cu vederea vor trebui sa se prezinte cu ochelarii la respectiva unitate medicala.

Fisa medicala pentru permisul auto este recunoscuta la nivel national, indiferent de localitatea emitenta, avand o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii.

Ce pret are fisa medicala permis auto?

Preturile pot varia, in functie de clinica aleasa. Spre exemplu, clinica autorizata StandardMed, din centrul Capitalei, elibereaza fisa medicala permis pentru suma de 125 de Lei, in maxim o ora si jumatate. In plus, daca acest interval este depasit, ti se va restitui jumatate din suma inapoi!

Fisa medicala permis auto de la FisaMedicala.info

Fisa medicala permis auto de la FisaMedicala.info

fisa medicala permis auto