Top 4 produse esentiale oricarui apicultor

Apicultura este o activitate cu o istorie foarte indelungata avand in vedere ca inca din cele mai vechi timpuri oamenii au apreciat mierea pentru gustul ei desavarsit, dar si pentru faptul ca are in componenta ei numeroase ingrediente nutritive. Domesticirea acestor insecte a debutat asadar inca de la inceputurile civilizatiei cand oamenii vremurilor au inteles importanta pe care o au albinele, dar mai ales produsul miraculos caruia ii spunem miere. Romania este una dintre tarile care se bucura de o vegetatie foarte bogata si de un climat prielnic, astfel ca putem spune ca afacerile bazate pe apicultura sunt unele foarte prospere. Desi poate privind lucrurile din exterior ele pot parea simple, in realitate apicultura presupune numeroase activitati si investitii, pe care desigur nu le vei putea face la intamplare. Astfel, daca ai luat decizia de a da startul unei afaceri cu albine, vei avea nevoie in mod cert sa cunosti cateva concepte de baza dar si de produse specifice pe care va fi necesar sa le achizitionezi inainte de a da startul. 

In prezent am putea spune ca lucrurile sunt oarecum mai simple avand in vedere modul facil prin care putem obtine astazi informatii vitale cu privire la ingrijriea albinelor, dar si tehnologiile moderne care ne pot fi de folos in acest sens. Atunci cand vorbim despre apicultura este necesar sa privim lucrurile si prin prisma indatoririlor pe care le avem vis a vis de albine: hrana pentru albine, tratamente pentru albine, stupi, etc. La celalalt capat, este esential sa se ia in calcul is produsele necesare desfasurarii acestei activitati, precum: stupi, centrifuge sau afumatoare. Fiecare dintre produsele enumerate mai sus indeplinesc un rol deosebit de important! Iata asadar 4 dintre cele mai importante produse esentiale oricarui apicultor.

Afumatoare.

Afumatorul este un produs esential pentru orice apicultor in conditiile in care acesta este utilizat pentru a face albinele inofensive, ceea ce iti va permite sa lucrezi in conditii de maxima siguranta la stup. Atentie insa, acest lucru nu inlocuieste combinezonul apicol.

Combinezonul apicol integral.

Desi albinele pot deveni inofensive in urma utilizarii unui afumator, acest lucru nu este intotdeauna suficient pentru a putea lucra in deplina siguranta. In acest sens, combinezonul apicol integral reprezinta cea mai buna metoda prin care te poti proteja de intepatura albinelor, astfel ca putem spune ca este unul dintre produsele indispensabile in intreaga activitate apicola. 

Image

sursa foto: combinezon apicol integral - apis-blaj.ro

Centrifuga apicola.

Colectarea mierii de pe fagure se face cel mai eficient cu ajutorul unei centrifuge, astfel ca daca iti doresti ca aceasta activitate sa fie una cat mai eficienta, este important sa alegi o centrifuga in concordanta cu necesitatile actuale. Preturile acestora variaza in functie de capacitate si de modul de functionare. 

Stupi.

Stupii sau “casa albinelor” sunt fara indoiala produse fara de care apicultura ar fi aratat probabil cu totul altfel. Stupi se pot achizitiona cu usurinta din cadrul magazinelor de specilitate, astfel lucrurile sunt destul de simple la acest capitol. Cert insa este faptul ca stupii reprezinta o investitie cat se poate de necesara si cel mai probabil acesta este punctul din care ar trebui sa inceapa 

afumatoare combinezoane apicole