Cum stii cand trebuie sa iti schimbi anvelopele

 

Cauciucurile la masina se uzeaza ca orice alt obiect. Si pentru ca o anvelopa uzata poate avea consecinte dezastruoase, trebuie sa iti dai seama cand sunt mult prea folosite si pot provoca accidente, pentru a le schimba imediat. Desigur, daca iti faci verificari periodice la masina, mecanicul isi va da seama si iti va spune el. Sunt insa cateva indicii pe care daca le vei urma, iti vei da seama singur cand cauciucurile sunt gata sa fie schimbate cu unele noi.
Cum arata striatiile in adancime

Striatiile cauciucului nu trebuie sa scada sub 1.6 mm. Cand vremea este ploioasa si soselele sunt alunecoase, striatiile ar trebui sa aiba o adancime dubla chiar. Este clar ca anvelopele noi sunt pregatite pentru aceste situatii, pe cand cele vechi aduc riscuri. Semnele care arata ca anvelopele sunt uzate devin vizibile in timp. Sunt ca niste bare perpendiculare pe directia cauciucului, si acestea sunt marcile care avertizeaza asupra uzurii.
Crapaturile laterale

Nu toate problemele apar pe suprafata anvelopei, unele apar si pe laterale. Din fericire, iti poti da seama de astfel de probleme aruncand doar o privire. Cauta fisuri care sa fie vizibile cu ochiul liber. Aceste semne pot arata ca anvelopa pierd aer, sau mai rau, sunt pe cale de a exploda. Asa ca, daca vezi astfel de semne, da fuga la un atelier auto si schimba-ti cauciucurile cu unele noi. De asemenea, cand vezi galme, trebuie sa faci acelasi lucru.
Vibratiile excesive

Vibratiile sunt inevitabile mai ales cand circuli pe sosele de o calitate indoielnica, asa ca stii cum are masina ta reactii la astfel de conditii. Cu siguranta astfel iti vei da seama cand masina vibreaza mai rau decat ar trebui. Din nou, fuguta la doctorul de masini! Ceva face ca masina ta sa se comporte ciudat si trebuie sa afli urgent ce determina acest lucru.
" Daca ai grija ca toate aceste semne sa faca parte dintr-un ritual al tau periodic de verificare, cu siguranta vei intampina situatii nedorite si astfel vei avea o grija mai buna de anvelopele masinii tale ", ne-a declarat managerul site-ului www.ad-garage.ro

Nu trebuie sa uiti ca probleme minore care pot porni de la un cauciuc pot duce la accidente si defectiuni majore ale autoturismului tau, de aceea este mai bines a previ decat sa repari. Este mai ieftin si sanatos. Cu bani putini poti rezolva situatii care altfel pot deveni grave. Si nu uita, si anvelopele, ca multe alte lucruri, pot fi cumparate online, in cazul in care nu ai timp de pierdut prin magazine.

 

service auto anvelope service