Cum sa achizitionam cele mai potrivite carti pentru copil?

Copiii au o energie aproape inepuizabila, iar acest lucru nu cred ca mai este o noutate pentru niciun parinte care cauta in mod permanent moduri creative prin care sa ii tina pe cei mici ocupati pentru o vreme. In general copiii sunt atrasi de tot ceea ce este colorat si nou pentru ei, astfel ca in acest sens cea mai buna varianta pe care o avem este aceea de a le cumpara carti pentru copii, indiferent ca sunt pentru colorat, ca acestea contin diverse povestioare sau ca ii implica in diverse activitati. Alegerea cartilor pentru copii este o alta bataie de cap pentru parinti, care trebuie sa se asigure ca fac o alegere potrivita in acest sens. 

Este adevarat ca nu vom putea niciodata gresi alegand o carte pentru cei mici, insa daca nu vom alege una potrivita pentru ei, s-ar putea sa constatam ca acestia se vor plictisi de ea foarte repede sau nici macar nu o vor deschide. Un magazin online foarte popular in randul parintilor si care comercializeaza carti pentru copii este http://edituracrisan.ro/carti-pentru-copii.html. In acest sens, iata cateva lucruri esentiale pe care ar fi bine sa le luam in calcul atunci cand alegem cartile pentru copii.

Varsta copilului.

Un aspect foarte important in acest sens este varsta copilului de care ar trebui sa tinem cont cu strictete pentru a putea vorbi de o alegere potrivita. Cartile pentru copii sunt create in functie de varsta in primul rand avand in vedere ca acestea urmaresc in principiu stimularea imaginatiei celor mici. Asadar, atunci cand faceti o astfel de achizitie, nu uitati sa achizitionati o carte potrivita pentru varsta celui mic. Va reamintesc ca o carte nepotrivita pentru el poate fi complicata si plictisitoare in acelasti timp.

Ce trebuie sa contina o carte pentru copii?

Este o intrebare pe care ne-o adresam de fiecare data cand facem astfel de achizitii pentru cei mici. In general ar trebui sa ne ghidam dupa varsta celui mic avand in vedere ca acestea sunt create in acest fel de catre edituri. Copiilor foarte mici le sunt potrivite niste carti foarte viu coloare si cu diverse ilustratii, in timp ce pentru cei mai mari avem nevoie de carti care sa le stimuleze imaginatia si sa ii implice in diverse activitati interesante. 

Cate carti trebuie sa le cumparam?

Este evident ca nu exista un numar exact dupa care sa ne ghidam, insa este indicat sa nu le cumparam foarte multe dintr-o data pentru ca s-ar putea ca pe multe nici macar sa nu le deschida si sa isi doreasca altele noi. In acest sens, este indicat sa le explicam foarte clar ca nu le vom cumpara altele noi pana nu le termina de citit/colorat pe cele pe care le au deja. 

Edituracrisan.ro este un magazin online care comercializeaza o diversitate de carti interesante pentru copii la preturi cu adevarat concurentiale. 

Carti copii - www.edituracrisan.ro

Carti copii - www.edituracrisan.ro

carti copii carti cresterea copilului carti educative carti de colorat carti cu activitati carti cu jocuri carti puzzle carti cu sunete