Mihai Stănescu: Managerii români abia încep să-și dezvolte prezența executivă

În ultimii ani, în piața de dezvoltare organizațională a început să fie dince în ce mai utilizat conceptul de prezență executivă. Definițiile acestuiasunt multiple, fie “acel ceva care îți atrage atenția atunci când o persoană umple o încăperecu prezența sa”, fie calitatea unei persoane de a proiecta o imagineprofesională empatică, organizată, demnă de urmat, care comunică eficient latoate nivelurile, inspiră încredere și credibilitate tuturor celor din jur.

Un studiu realizat de Centrul pentru Inovație din SUA în 2012, cu sprijinulunor companii importante din Fortune 500, arată că 76% dintre cei 268 derespondenți consideră comportamentul serios, diplomat și plin de eleganță întoate circumstanțele numit gravitas ca fiind cel mai important dintre piloniiprezenței executive. Comunicarea eficientă urmează pe locul doi cu un procentde 63% dintre răspunsuri.

Dacă ați întâlnit măcaro persoană care să dețină aceste calități cu siguranță v-ați întrebat cum poatesă aibă o atitudine sigură pe sine, cum poate să îmbine limbajul verbal și celnon-verbal pentru a comunica eficient, cum creează sentimentul de atracție șiinfluență asupra celor din jur? Toate aceste lucruri nu sunt înnăscute, ci sepot construi cu resursele și motivația adecvate’, spune Mihai Stănescu, ExecutiveCoach și fondatorul firmei RoCoach.

Iată de ce în data de 16 noiembrie, la Teatrul Elisabeta, Mihai Stănescu vasusține workshop-ul Prezența Executivă – Upgrade la cea mai bună versiune a ta’, unde peste 100 de executivi de top vor face primii pași către construcțiaunei prezențe profesionale autentice, care să îi conducă la performanță.

Din agenda evenimentului:

·        Principiile impactuluiși ale influenței – relația dintre acestea și viața la locul de muncă

·        Identificareacalităților comunicaționale personale: ascultare activă, gândire critică,menținerea calmului

·        Crearea și gestionareaunui aspect profesional autentic și adecvat mediului de business

Calmul englezesc nu estespecific managerilor din Romania din cauza temperamentului balcanic care nucultiva gestionarea eficienta a emotiilor, ci dimpotriva. Dar in ultimii ani,in interiorul multor organizatii are loc o transformare a modelului deleadership, ceea ce conduce la transformari la nivelul comunicarii si solicitaexecutivilor de top nu doar viziune si abilitati decizionale, ci si aceastaprezenta executiva’, mai spune initiatorul evenimentului. 

Mihai Stănescu este psiholog şi antropolog, coach şi consultant din anul 2000. Din 2003este fondatorul firmei RoCoach, care oferă servicii de coaching şi mentoringoamenilor de afaceri şi managerilor din organizaţiile autohtone şiinternaţionale. În ultimii 16 ani a implementat proiecte de dezvoltareorganizaţională prin coaching cu peste 500 de companii private din Romania şiCEE - Austria, Grecia, Ungaria, Bulgaria - în total având peste 10.000 de orede coaching executiv. În 2007 si 2013 a avut onoarea de a primi premiul “CoachOf The Year” ca recunoaştere a contribuţiei sale la creşterea notorietăţiicoaching-ului în Romania.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe site-ul RoCoach: http://www.coaching.ro/evenimente/workshop-prezenta-executiva/

Pentru înscrieri se complează formularul de pe site sau se poate trimite email la: diana.aldea@coaching.ro sau office@coaching.ro

#workshop #prezentaexecutiva #upgrade