Iata cum faci verificarea unei roviniete online

Soferii care circula pe reteaua de drumuri nationale trebuie sa detina o rovinieta valabila asupra lor. Costul unei roviniete variaza in functie de tipul de autovehicul (categoriile A,B, C, D, E, F) si de perioada de valabilitate, aceasta putand fi de o zi, de 7, 30, 90 de zile sau de 12 luni. Cei care nu au o rovinieta valabila sunt pasibili de amenda cuprinsa intre 250 si 4500 de lei.

Pentru a nu risca sa fii amendat, este recomandat sa iti faci o verificare a rovinietei online, de fiecare data cand circuli in afara orasului, pentru a te asigura ca aceasta nu a expirat. Site-ul Roviniete.ro vine in intampinarea ta, punandu-ti la dispozitie mai multe facilitati, printre care: cumparare de roviniete online, verificarea valabilitatii rovinietei online, calculator pentru roviniete si alerta de expirare rovinieta.

Pentru a face verificarea rovinietei online tot ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul Roviniete.ro si sa introduci numarul de inmatriculare al autovehiculului si seria sasiului. Serviciul iti poate afisa aceste informatii numai daca rovinieta este inca valabila. Daca observi ca rovinieta a expirat, iti poti cumpara una noua de pe acelasi site, in doar cateva minute. Ai nevoie doar de cateva informatii despre tipul de autovehicul detinut si de datele tale personale pentru tarifare.  


Cum cumperi o rovinieta online

Daca in urma procesului de verificare a rovinietei online ai observat ca ai nevoie de o noua rovinieta, pasul urmator este sa alegi tipul autovehiculului, data de la care vrei sa intre taxa de drum in vigoare si perioada sa de valabilitate. 

Site-ul Roviniete.ro iti pune la dispozitie mai multe metode de plata: prin card bancar, ordin de plata sau internet banking prin intermediul BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking BCR. Mai departe, sunt necesare informatii personale precum: nume, prenume, numar de telefon, e-mai, adresa de livrare, insemnul de stat al masinii si numarul de inmatriculare. Dupa confirmarea platii, rovinieta online este apoi livrata pe e-mail, impreuna cu datele facturii, aceasta incluzand TVA. 

Serviciile puse la dispozitie pe site-ul Roviniete.ro sunt oferite de catre compania Scala Assistance, iar acestea ii scutesc pe conducatorii auto de drumuri inutile, consumatoare de timp pretios. Site-ul este autorizat de CNAIR (fosta CNADNR - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania),  contractul nr. 93/17339/27.08.2007, sa comercializeze roviniete online, fiind la ora actuala cea mai simpla, rapida si eficienta metoda de a cumpara taxa de drum si a face verificari de roviniete online, pentru a evita o amenda.

SCALA ASSISTANCE a intrat pe piata de profil in anul 2007, aducand - in premiera - in Romania conceptul de vanzare online a rovinietelor. Compania beneficiaza de o prezenta multinationala, investeste continuu in dezvoltarea retelei sale de vanzari, retail si corporate, si se preocupa de diversificarea gamei de servicii in acord cu nevoile consumatorilor sai. Actualmente, compania noastra detine 21 de puncte autorizate de vanzare a rovinietelor si o prezenta multinationala in Romania, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova.
roviniete online plata rovinieta online verificare rovinieta online Roviniete.ro