Cum recunosti un studio de videochat legal?

In Romania, videochatul este o activitate legala, reglementata de legea Nr. 196/2003 si completarile ulterioare din legea Nr. 496/2004, iar studiourile profesionale respecta prevederile in vigoare, ca in orice alta afacere de prestari servicii. Insa, pe piata, sunt si firme care incalca legea si din cauza carora poti avea multe probleme cu autoritatile. De aceea, am elaborat o lista de aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand cauti un studio de videochat legal, la care vrei sa te angajezi:

• Ti se solicita actele de identitate pentru a verifica daca ai varsta legala. Nu poti activa ca model de videochat daca nu ai 18 ani deoarece acesta este un domeniu dedicat adultilor. De aceea, daca nu ti se solicita actele de identitate pentru a verifica daca intrunesti conditiile legale de munca sau, mai rau, respectivul studio te angajeaza desi stie ca nu poti lucra deoarece esti minora, inseamna ca ai de-a face cu o companie controversata. Atata timp cat este dispusa sa inchida ochii la anumite nereguli, ce incredere poti avea ca pe tine te va trata corect?

• Ti se ofera un contract de artist-interpret. Da, modelele de videochat beneficiaza de o forma legala de angajare si de asigurari sociale, cum ar fi contributia la pensie (CAS) si sistemul de asigurari de stat (CASS). Nu accepta sa lucrezi decat cu forme legale, altfel risti foarte mult. In plus, trebuie sa semnezi contractul inca din prima zi de activitate si sa primesti un exemplar pe loc. Numai asa iti dai seama ca ai de-a face cu un studio de videochat legal.

• Cand se face plata ti se intocmeste un act aditional. In general, o data la doua saptamani, atunci cand modelele sunt platite, acestora li se intocmesc acte aditionale, in care se regasesc toate informatiile referitoare la activitatea modelului din perioada respectiva: castigurile obtinute pe site-urile de videochat partenere, cursul valutar al zilei, taxele si impozitele directionate catre stat si venitul net.

• Banii ti se vireaza intr-un cont deschis pe numele tau, la o banca din Romania, pe care tu ai ales-o. Daca esti platita integral sau partial “in mana” sau pe un card gen Payoneer, Paypal, Payzee sau emis de diverse banci necunoscute, nu este in regula. Dupa prima luna de activitate, poti afla daca te-ai angajat la un studio de videochat legal, prin consultarea site-ului ANAF. Aici, se poate vedea foarte clar daca sumele de bani pe care le-ai incasat au fost declarate legal de societatea care te-a platit. Atentie! Aceasta trebuie sa fie aceeasi cu cea din contractul pe care l-ai semnat. In caz contrar, trebuie sa te adresezi autoritatilor, altfel risti sa ai de suferit.

Alege intotdeauna sa lucrezi cu un studio de videochat legal, care respecta toate reglementarile in vigoare si care este corect si transparent cu tine. Numai asa te pastrezi in siguranta si ai garantia ca nu esti pacalita la bani. Studio 20 este un nume important in industria de videochat internationala, reusind sa primeasca cele mai importante premii la festivalurile din intreaga lume, dedicate acestui sector. Punem accent pe calitate si pe imbunatatirea constanta a conditiilor de lucru, astfel incat modelele noastre sa beneficieze de contextul necesar pentru a-si atinge potentialul si, intr-un final, obiectivele financiare.

Vino alaturi de noi sa iti aratam ce inseamna sa lucrezi pentru un studio de videochat legal. Suna la numarul de telefon 0748.777.757 sau trimite-ne un e-mail la angajari@studio20.ro si te vom invatat cum sa devii un model de top!